Workshop Systemisch werken


 

Workshop Systemisch werken                                                                          Reacties van deelnemers

Zaterdag 12 juni 2021

 

 

 

Alle ruimte voor jouw vraag
Er is alle ruimte om je vraag voor een opstelling in te brengen. Je vraag kan gaan over gevoelens van verdriet, van boosheid, van onmacht, kan gaan over je verlangen naar meer eigenheid, meer autonomie, meer durf, meer naar buiten treden, meer inzicht in jezelf.  

 

Zoals Rainer Maria Rilke zegt:

 

"We moeten leren de vragen zelf lief te hebben, als boeken geschreven in een volkomen vreemde taal om dan ooit, zonder het te weten het antwoord binnen te leven".

 

Familie-opstelling

Een familie-opstelling is een prachtige methode om een antwoord te vinden op je vraag. In een familie-opstelling worden elementen uit jouw vraag in de ruimte opgesteld met behulp van representanten. De beweging van de representanten laat vaak al zien waar je vraag mee te maken heeft.

Vaak laat een opstelling een thema uit je systeem zien, waar je je niet zo van bewust was. Er kan iets getoond worden, waardoor je een helder inzicht krijgt in wat er speelt of gespeeld heeft in je systeem van herkomst. We zijn ons niet zo bewust van de dynamieken tussen onze ouders en hun ouders. De kracht van de methode van familie-opstellingen is het verkrijgen van een inzicht in de verborgen dynamieken. 

Dit inzicht kan ons behulpzaam zijn bij ons eigen proces, bij onze eigen ontwikkeling. 

 

Aanmelding

Je kunt je opgeven door het Aanmeldingsformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info[at]cheironcoaching.nl of naar whmwolters[at]gmail.com.

 

Locatie 

De workshop vindt plaats in 'Cordium, centrum voor groei en ontwikkeling', in De Ruyterstraat 65 te Nijmegen, op 10 minuten loopafstand van NS-station Nijmegen.

We starten om 10:00 uur en ronden zo tegen 17:00 uur af.

Vanaf 09:30 uur is er koffie en thee, en rond de klok van 13:00 uur is er een heerlijke lunch.

De kosten voor deelname als representant of waarnemer zijn € 40,00 en voor wie een vraag voor een opstelling inbrengt zijn de kosten € 105,00.

 

 

Hartelijke groet en ik verwelkom je graag op 12 juni 2021. 

 

Wim Wolters

Trainer, coach, begeleider

Cheiron Coaching Nijmegen

 Naar boven


 

Reacties van deelnemers

 

"Ik heb er veel aan gehad als representant in een opstelling te staan. Het in trance zijn is helemaal mijn thema. Ik merk dat dit ook speelt in contact met mijn leidinggevende, het is dan mijn moeder die in dit contact getriggerd wordt. Ik word bang voor m'n leidinggevende en voel me snel afhankelijk. Zo speelde dat bij mijn moeder ook.

Toen heb ik een besluit genomen om me niet meer door m'n leidinggevende te laten raken. Ik kwam uit de verstrikking en uit de trance. In de opstelling heb ik dit als representant nog eens kunnen ervaren en het voelde goed, dat dit nog eens langskwam." 

 

 

"Ik vind het heerlijk om me weer met het systemische veld te verbinden. Alsof ik thuis kom in mezelf."

 

 

"Wat was het weer een mooie dag met z’n allen. Ik merk dat ik tijd nodig heb om een en ander te laten neerdalen... Hoe mooi ook hoe onderbewusten communiceren. In heb me heel samen gevoeld met een aantal vrouwen; wat een ervaring voor mij!"

 

 

"Wat was het een fijne dag afgelopen bijeenkomst!"

 

 

"Wat een bijzondere bijeenkomst was het weer! Als ik eraan terugdenk voel ik dat het belangrijk is, het geeft inzicht in de positie die ik inneem binnen mijn gezin van herkomst, maar ook voor mijn huidige positie, die volop in beweging is. Ik gebruik de workshop nu als een ijkmoment, want ik voel dat ik de neiging heb constant uit te vliegen en mij te richten op wat anderen nodig hebben. 

Ik vind het indrukwekkend met hoeveel energie jij voor de groep staat en wat je in beweging brengt. Heel veel dank voor je gepassioneerde en zorgvuldige manier van werken!"

 

 

"Een man gaat staan en vertelt dat hij zijn levendigheid heeft verloren. Zijn wens is om die weer te gaan voelen.

Toen hij drie was, is hij bij een driftbui door zijn moeder onder de douche gezet. Toen hij zeven was moest hij zeep eten omdat hij driftig was.

Mijn hart gaat naar hem uit. Ik werk met 3-jarige peuters. ik weet hoe belangrijk het is voor een kind dat je vlakbij hem blijft als het een driftbui heeft. Bijna dagelijks begeleid ik driftbuien en ik ben altijd onder de indruk van de energie die bij een driftbui loskomt. Een driftbui overkomt een jong kind.

Ik troost het kind tot het uitgesnikt is. Zijn boosheid wordt erkend. Boosheid mag er immers zijn.

Ik kijk weer naar de man en zie in hem dat driejarige jongetje dat zo boos was dat hij onder stromend koud water werd vastgehouden. Wat zal hij geschrokken zijn. 

Even later sta ik in de opstelling, ben ik zijn moeder. Ik voel totaal geen levendigheid, vooral doodsheid.

Ik schreeuw dat mijn levendigheid weg is. Dan blijkt moeder als jong kind haar moeder verloren te hebben. En de heling begint bij de erkenning van dat grote verdriet."

 

 

"In de begeleiding wordt er naar en in de essentie van de pijn gewerkt. ‘Grote’ verhalen komen tot de kern. Het is voelbaar dat wat tevoorschijn komt klopt – het is verrassend!

De begeleider werkt zuiver, in het tempo van de constellatie – hóe graag ik ook opnieuw naar mijn moeder wil uitreiken, ‘t lukt mij niet in één keer. De begeleider begrenst. En 't klopt..., laagje voor laagje heb ik af te pellen en dan pas kan ik een volgende stap zetten.

Een opstellingen-dag bij hem is voor mij inspirerend, warm en met een dosis luchtige humor, een aangenaam verpozen!! Ik kom graag."

 

 

"Op het einde van de dag voelde ik mij heerlijk licht, vrij en vrolijk. Ik denk dat het gedeeltelijk kwam omdat ik kon meebeleven hoe menselijk leed zo veel lichter en begrijpelijker gemaakt kan worden door systemisch werk.

Als representant had ik zelf intens verdriet beleefd. Door het uitspreken van de standaardzinnen verdween m'n verdriet helemaal. Ik werd van een stukje last verlost, waarvan ik niet eens wist dat ik die had."

 

Naar boven